1 Haziran 2010 Salı

SALDIRI VE REKLAM VEREN ARAPLAR


chomsky'den iki alıntı...

alıntılar, söylemi belirleme/yönlendirme konusuyla ilgili. (tabii chomsky'den yaptığım ikinci alıntı işin sadece bir bölümünü aydınlatıyor, tek başına ele alındığında sığ ekonomist bir bakış açısından başka bir yere götürmez bizi.)

"hiç bir saldırı gerçekleştirdiğini söyleyen bir devletle karşılaşmadım; tüm devletler, ne yapmış olurlarsa olsunlar, daima 'savunma'yla meşguldür, o da olmuyorsa 'savunma önlemi' veya benzeri birşeylerle."


"bir keresinde boston globe'un yayıncılarından birine filistin sorunu hakkındaki haberlerinin neden bu kadar korkunç olduğunu sordum. yalnızca güldü ve şöyle dedi:'ne diyorsunuz, sizce kaç arap reklam verenimiz var?' konuşmanın sonu."


noam chomsky, von staaten und anderen schurken, aphorismen und sarkasmen

3 yorum:

cüneyt uzunlar dedi ki...

güzel alıntılar...

Johansson dedi ki...

http://zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=19675

outlaw dedi ki...

evet,

istanbul'un fethi hikayesinde öyle bir yön var gercekten. ama sonucta "fi tarihindeki kahramanlik" sonucta, "simdiki zaman" saldirganliklari hakkinda kolay kolay kimse "ne bicim daldik adamlara" demiyor. hos gerci abdullah öcalan'in iade edilmesi tartismalarinda "suriye'nin bir tarafindan girip öbür tarafindan cikariz" diyenlerin sayisi da az degildi, ama iste o da bir sekilde "terörle mücadele" olur, "güvenlik önlemi" olur süsleniyor...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...