17 Şubat 2011 Perşembe

İTİRAF EDİYORUZ!

gerçek aydın


basına ve kamuoyuna duyurumuzdur;

belki de bu sözlerimizin artık bir anlamı yok, belki de bu itirafı yıllar, asırlar önce yapmalıydık. ama olanla ölene çare yoktur demiş atalarımız; yaşanmışı değiştirme şansımız olmadığına göre, doğru olanı - geç de olsa - bugün söylemekten başka ne gelir elden...

selçuk üniversitesi ilahiyat profesörü orhan çeker'in sözlerinde sonra bize suçumuzu itiraf etmekten başka yapacak bir şey kalmadı zaten. foyamız ortaya çıktı, gerçek yüzümüzü dünya alem gördü.

"sorunun odağında kim var? kadın var. kardeşim sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmayacaktır.


tahrik ettikten sonra sonucundan şikayet etmen makul değildir. bu konuda suçu işleyenleri savunduğum anlaşılmasın. elbette işlenen suç son derece iğrençtir.


lakin bu suçun işlenmesinde dekolte ve tahrik edici kıyafetler giyinen kadının da etkisi küçümsenmeyecek kadar büyüktür. kadının da suçu gözardı edilirse meseleyi çözümde yanlış adım atmış oluruz. bu olayda her iki taraf da suçludur" demişti çeker.

gerçek bir aydın olarak toplumu yaşamın tüm karmaşıklığı karşısında aydınlatmak, karanlıkta kalan gerçekleri açığa çıkarmak görevini layıkıyla yerine getiren sayın profesörün sözleri kuşkuya yer bırakmayacak derecede haklıdır. haklıdır haklı olmasına da, eksiktir de aynı zamanda. işte bu nedenden asırlardır, hain planlarımız doğrultusunda bilinçlerini bulandırdığımız insanların kafalarında kuşkunun zerresi kalmayacak biçimde gerçeği tüm çıplaklığıyla açıklamaya karar verdik.

biz - sizin bildiğiniz adımızla - tüm ezilenleriz. asırlardır toplumu zehirleyerek, insanların beynini yıkayıp yanımıza çekerek inandırdık sizleri ezildiğimize. milyonlarca insan canını verdi uğrumuza, oysa biz onların aptallığına bakıp eğlendik.

biz kadınlarız. biz dekolteyle, mini etekle tahrik etmeseydik kimse bize tecavüz etmezdi. bize haddimizi bildiren gerçek erkeklere, ama en çok da sikilmeye doyamadığımızdan tecavüzün hoşumuza gittiğini sizlerden gizledik.

biz ermenileriz. biz sizi arkadan vurmasaydık, hain olmasaydık, ölmezdik kuşkusuz. yıllarca kendini beğenmiş sözde entellektüellerinizi ve aranızdaki vicdan sahibi salakları kandırıp haksızlığa uğradığımıza, katledildiğimize inandırdık. biz türk köylerini basıp kanınızı bozmak için kadınlara tecavüz etmesek, soyunuzu kurutmak için çocuklarınızı kesmesek, siz de bizi sürgüne göndermek zorunda kalmazdınız. ama bir bakıma iyi de oldu, başka türlü soykırım yalanını tüm dünyaya nasıl yuttururduk?

biz kürtleriz. ermenilerle ve emperyalistlerle beraber türkiye'nin kuyusunu kazmak için elimizden geleni ardımıza koymadık. koksak da ve kuyruğumuz da olsa, kimse bize ayrımcılık yapmazdı kuşkusuz, eğer türk'ün yurdunda türk olmayanın ancak hizmetkar olabileceğini kabullenseydik, biz kalleşlik edip haddimizden fazlasını istemeseydik.

biz işçiler, işsizler, tüm yoksullarız. aptal ve tembel olmasaydık, yoksul olmazdık elbet. "hakkımızı arıyoruz" diyerek çalışan ve üreten zeki insanların mallarına göz diktik. yeri geldi grev yaptık, yediğimiz kaba pisledik. yeri geldi isyanlar, ayaklanmalar çıkardık, insanların canına kastettik. ve siz aptallar peşimize takıldınız, zekanızı, birikiminizi, çalışkanlığınızı bizim için harcadınız. bazılarınız büyük adam olabilirdi, sürgünlerde, hapislerde süründünüz, darağacına gittiniz. bu kadar büyük salaklığa biz de ne diyeceğimizi şaşırdık.

biz yahudileriz. dünyayı ele geçirmek için planlar yaptık ve çoğunlukla başarılı da olduk. gizli teşkilatlar kurduk, birbirimizi kayırdık. çalışmadan, çalışkan halkların emeğini sömürerek hepimiz zengin olduk. yarattığımız sis perdesinin ardını görebilen az sayıda insanı antisemitist olmakla damgaladık, siz salaklar onlara değil, bize inandınız. dünya üzerindeki egemenliğimizi ebedi kıldınız. gaz odaları, pogromlar bizim yaptıklarımızın yanında şaka kalır, çok daha fazlasını haketmiştik, yapamadınız.

biz eşcinselleriz. ırkınızı yumuşattık, çocuklarınıza kötü örnek olup toplumlarınızın ahlakını bozduk. biliyoruz, her şey yatak odamızda kalsaydı, yine bir şey demezdiniz, ama biz en büyük zevki kıvırta kıvırta yürüyerek eşcinselliğimizi sizin gözünüze sokmaktan aldık. hak yolu varken bok yolunu kullanmaktan bir kere zevk aldıysak, çocuklarınızın aklını karıştırıp kendimiz gibi eşcinsel yapmaktan, sağlıklı bir toplumun önüne geçmekten bin kere zevk aldık. bizden kurtulmak sizin için hayat memat meselesiyken, sizi çoktan öylesine yumuşatmayı başarmıştık ki, yalnızca birkaçımızı cezalandırmakla yetindiniz. çok teşekkür ederiz.

biz alevileriz. mum üfledik, karanlıkta bir yandan kendi karımızı kızımızı peşkeş çektik, diğer yandan başkasının namusuna göz diktik. ve islam'ı bozmaya ant içtik. çorum'da, maraş'ta son anda uyanmasaydınız, hedefimize ulaşacaktık da. artık bir dahaki sefere.

ne yazık ki yalanlarımızı yinelemeyeceğimize söz veremiyoruz. ne yapalım, biz böyleyiz. bir yandan kuyunuzu kazar, size ihanet eder, hakettiğimiz cezayı gördüğümüzdeyse aranızdaki salakları ezildiğimize ikna ederiz her seferinde. orhan çeker'in bize sunduğu bir an için olsun insan olma, çalışkan, mert, erkek, müslüman ve türk gibi davranma şansından yararlanalım dedik. kuşkusuz aranızda bize inanan salakların varlığı baki kalacak. onlara diyecek bir sözümüz yok. bu bir uyanma çağrısıdır: bize dediğiniz, yaptığınız her şeyde haklısınız ve biz aslında kat be kat fazlasını hakediyoruz.

12 yorum:

Ozan dedi ki...

elinize sağlık bu zihniyetin bu kafa yapısının düşünme mantığı daha güzel anlatılamazdı teşekkürler

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Ermeni soykırımı iddialarını "Onlar bizi arkadan vurdu,biz de onları sürdük.Yolda hastalıktan ve açlıktan öldüler." diyerek yalanlayanlar soykırımın tehcirden yıllar önce başladığını ve techirin arkasında gizli soykırım emri olduğunu bilmezler mesela.Bu kişilerin merak edip de karşı tarafın iddialarını da dinlediğini hiç sanmıyorum.O yüzden tarih bilgisi lise düzeyi resmi tarihle,o da yarım yamalak,sınırlı adamlardan olaylara mantıklı yaklaşmasını beklemiyorum.Mantıklı yaklaşanı da öldürüyorlar zaten gerek yok.

Bu zihniyete göre de kürtler dış güçlerin oyununa gelerek sebepsiz yere dağa çıktılar.Kardeşi kardeşe kırdırdı CIA.Kürtler de cahil ve nankör bir halk olduğundan güzel türkçemiz varken kürtçe isteriz diye tutturdular.Cumhuriyet döneminde bunlara yaptıklarımız da soykırım değil isyan bastırma.

Yine bu zihniyettekiler Almanya'daki türkler tek kelime almanca öğrense ortalığı ayağı kaldırır asimilasyon suçtur diye.Kendileri gider kürtleri asimile etmeye çalışır,dillerini yasaklar.

Vajinismus hastalığı en çok Türkiye gibi cinselliğin tabulaştırıldığı ve bu gibi amcaların aydın sayıldığı müslüman ülkelerde görülüyor.Kızlarımızı başka erkeklerden koruyalım derken...

ozdmroz dedi ki...

Ben de diyorum ki, şu an dönemini yaşayan aciz bir köpek birazcık havlamış. dönemi geçtikten sonra bu köpek kuyruğu kıstırarak susacak. Ezik, hayatını yaşamamış, hayatını bazı tabulara bağlamış aciz bir insanın sözleeri bunlar fazla önemsemiyorum fırça bıyığı...

Adsız dedi ki...

@ 13_rüzgar_13 o silahlar bir taraflarından mı çıktı acaba

outlaw dedi ki...

@rüzgar,

mesele ermeni, kürt, kadın, eşcinsel vs. meselesi de değil özünde. muhafazakar ahlak ezme ezilme ilişkilerinde rolleri değiştirmeye meğillidir. işte o yüzden menderes'i mazlum ve devrimci ilan ederler mesela, deniz gezmiş'iyse cunta yanlısı, faşist vs. travestiler bütün toplum tarafından dışlandığı, başka hiçbir işle uğraşamadıkları için fuhuş yapmak zorunda değil, ahlaksız olup fuhuş yaptıkları için dışlanmalı, başka hiçbir işte çalıştırılmamalıdır vs. (örnekler bu bloga sığmayacak kadar çoğaltılabilir...)

@ozdmroz,

ne yazık ki o "bıyık" senden benden çok daha güçlü. ve muhafazalarlık akp'den de ibaret değil, neyi "muhafaza" edecekleri konusunda aralarında mutabakata varamasalar da, islamcılar haricinde de daha birçok muhafazakar çevre var. örneğin "türklüğe hakaret davaları" islamcıların kaleminden çıkmadı. ki muhafazakarlığın yasalara dökülmeyen, etkisini günlük hayatta gösteren birçok yüzü daha var.

daha önce de yazmıştım:

http://gueneslipazartesiler.blogspot.com/2010/12/ikiyuzlu-ahlak.html

@adsız,

savaşmak isteyip de silah bulamayan birilerini duydun mu hiç? sonuçta tc devleti de emperyalist ülkelerin savaş sanayiinden silah satın alıyor. eğer silahların kimin tarafından satıldığı üstünden niyet okuyacaksak, en önce devletin birilerine hizmet ettiğini düşünmemiz gerekmez mi?

Adsız dedi ki...

@adsız

Kürtler daha sonraları sivil halkı da katlederek haklılılıklarını kaybetmiş olsalar da başlangıçta dağa çıkmakta haklıydılar.O yüzden silahı nereden bulduklarından çok neden silaha sarılmak zorunda kaldıklarına bakmak lazım.Mesela adamların kurdukları partinin meclise girmesine izin verseydik, aydınlarını tutuklamasaydık,zorla asimile etmeye çalışmak yerine kültürel haklarını verseydik yine dağa çıkarlar mıydı?

Yine cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda yapılan Dersim ve Zilan katliamları,darbe zamanı yapılanlar,Diyarbakır Cezaevi'nde yapılanlar,TSK'nın terörle savaş bahanesiyle bölge halkına çektirdikleri vs. iyi incelenmeli.


Bu dış güçlerin oyunu lafı da devletin kendi suçunu gizlemek için en sık başvurduğu yalandır.Tamam bu tip örgütlere silah sağlayanlar dış güçler(istesek bize de verirler.); ancak devletin pkk'yı kendi değil de dış güçler yaratmış gibi davranması ikiyüzlülük.Demeye çalıştığım buydu.

Adsız dedi ki...

@outlaw

Kadınları ve eşcinselleri kapsamasa da benzer iki yüzlü ahlak kemalist kesimde de mevcut.Kürtler, ermeniler,işçiler,yahudiler ve aleviler konusundaki tutumları muhafazakar kesimle neredeyse aynı.Adnan Menderes olayında olduğu gibi başka kesimin aydınları tutuklanınca susup,kendi aydınları tutuklanınca mazlum edebiyatı yapan da kendileri.Al birini vur ötekine.

Adsız dedi ki...

aslında aynı ikiyüzlü ahlak kadınlar konusunda da geçerli.Mesela muhafazakar kesim kendi kadınlarının giyimine karışınca yaşam tarzlarına saygı göstermiyorlar diye
ortalığı ayağı kaldırıp,gücü ele geçirince aynısını kendileri türbanlılara yapmaya çalışıyorlar.

outlaw dedi ki...

@rüzgar,

ama aynısı kemalistler açısından da geçerli. (ve türban mevzuuyla sınırlı değil.) onlar da kadınlara belirli bir rol biçiyor, o olün dışına çıkmasını istemiyor. oysa özgürlük dediğimiz şey, insanların ne olacaklarına, ne yapacaklarına kendileri karar verdikleri anda başlayabilir ancak...

Adsız dedi ki...

Ironi bazan en guzel usluptur. Bu da cok iyi bir ornek olmus. tesekkurler..

Adsız dedi ki...

http://www.aymavisi.org/guncel/Kurtulus%20Savasini%20Nicin%20Yaptik%20-%20Atilla%20ilhan%20Hulki%20Cevizoglu.html

korgeneral tagaris!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...