15 Mart 2010 Pazartesi

"SAHALARIMIZDA GÖRMEK İSTEMEDİĞİMİZ OLAYLAR"


geçtiğimiz gün batı hayranlığının ışığında yapılan karşılaştırmaların ("avrupa'da olmaz böyle şeyler!") çoğu kez yanlış, hatta komik olduğunu anlatmaya çalışırken kullandığım örneklerden birisi futbol ve şiddetle ilgiliydi.

geçtiğimiz cumartesi günü(13 mart) oynanan hertha berlin - 1. fc nürnberg maçı bu konuda çok güzel bir örnek: küme düşmesi yavaş yavaş kesinleşmeye başlayan hertha ilk yarısını 1-0 önde bitirdiği maçı 2-1 kaybetti, böylece üst üste üçüncü maçını kaybetmiş oldu ve düşme hattının hemen üstündeki nürnberg'le arasındaki puan farkı dokuza çıktı.

bundesliga tarihinin en asansör takımı nürnberg (8 kez ikinci bundesliga'ya düşmüşlüğü var, hatta bir kere hızını alamayıp 3. lige düşmüştü 2. ligde bir sezon geçirdikten sonra.) böylece bu sezon ilk defa iki maç üst üste kazanmış oldu, belki de bu sezon hepimizi (bütün şehri) şaşırtarak ligde kalacak.

almanya çapında en sevilmeyen taraftarlar arasında yer alan berlinliler maç bitiminde yüzlerini gözlerini örterek sahaya indiler. demir sopalarla silahlanmış 150 kişi önlerine çıkan herşeye saldırdı ve camı çerçeveyi indirdi, yedek kulubelerini tahrip etti. iki takım da polis korumasında soyunma odalarına kaçmakta buldu çözümü. maç çıkışı olaylar devam etti ve hertha berlin'in fanshop'u da saldırıya uğradı. şimdiye kadar 25 kişi tutuklandı ve polise mukavemet, adam yaralama, mala zarar verme ve toplum barışını bozma gibi suçlardan soruşturma açıldı.

hertha berlin'i 1. bundesliga'da istemeyen ve toplum barışını bozmaya çalışan doğu almanyalı güçler yine iş başındaydı!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...