26 Şubat 2010 Cuma

HAMAMBÖCEKLERİ

"[...] hamamböceğinin yeryüzündeki geçmişi en az 250 milyon yıla dayanır. kanatlı böceklerin en ilkelidir ve bilinen en eski (yukarı karbonifer devrine ait kayalarda bulunmuş) fosiller ona aittir. hiçbir yaratık yeryüzünde hamamböceğinden daha uzun yaşamamıştır.

iğrenç, ufak mahluk için hayli etkileyici bir geçmiş. pis alışkanlıklarına rağmen hakkını teslim etmek gerek. bulaşık süzgecinin altından çıkınız sayın hamamböceği. sizi selamlamak arzusundayız. azminiz için sizi altın bir cep saatiyle ödüllendirmek istiyoruz.

ancak hamamböceğinin emekliye ayrılmak gibi bir niyeti yok. yo, hayır. yeryüzünü insanoğlundan daha uzun bir süre şereflendirmiş olmakla kalmayıp bizler yok olduktan çok uzun bir süre sonra da onu şereflendirmeyi sürdürebilir. hamamböceklerinin şehirlerde sıkça rastlanan türü, deliklerde ikamet eder; ışığa hiç ihtiyaç duymaz, çok az yiyecek ya da suyla idare eder ve c vitamini sentezi yapabilir, tuğla ve taşların ufacık yarıklarda yuvalanır. bu sayede radyasyona karşı mükemmel bir korunması vardır. bilimadamları, dünyada nükleer savaş çıkarsa, hamamböceğinin varlığını sürdüren yegane tür olabileceğini dahi ileri sürmekteler.

nükleer bombalardan daha az etkili bir yöntemle hamamböceklerinden paçayı kurtaramayacağımız kesin görünüyor. bu böcekler belsoğukluğuyla inanılmaz bir benzerlik gösteriyor. köklerini kazımak için icat edilen tüm böcek ilaçlarına karşı bağışıklık geliştiriyor. new york gibi hamamböceği belasından mustarip şehirlerde her altı ayda bir yeni bir garantili böcek öldürücüsü sürülüyor piyasaya. gerçekten de yeni formül bir süre için hamamböceklerini gebertmeye yarıyor. derken ilaca bağışıklık kazanıyorlar ve çok geçmeden ilaç sadece kafayı bulduruyor onlara. 1.98 dolar saydığınız ve hamamböceklerini anında öldüren aerosollü spreyi pıss pıss diye sıkıyorsunuz, pis ufak şeytanlar bir saniya sonra pikniğe çıkmış müzisyen çocuklar gibi sıçrayıp oynamaya başlıyor. gaz artık onları öldürmüyor. adeta mest ediyor."


dur bir mola ver / tom robbins

1 yorum:

datagrrr dedi ki...

onlar da bizi farklı görmüyo, şöyle ufak bir dokunun nasıl kendisini temizlemeye çalışır kıpır kıpır ayakları ile bu hayvancıklar.. http://www.conceptlab.com/roachbot/ aha bu da yakın gelecekte dünyayı yüksek teknoloji ile insandan arındıracaklarının ilk işareti olsa gerek: sayborg hamambocukleri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...